The Little Book of Champagne jäljittää juoman historiaa sen alkuvuosista nykypäivään ja tutkii, mikä tekee samppanjasta niin erikoisen juoman. Siellä on myös hauskoja faktoja, lainauksia ja sanontoja, jotka liittyvät samppanjan ainutlaatuiseen asemaan populaarikulttuurissa.
Alun perin tarjoiltu Ranskan kuninkaiden kruunajaisissa, samppanja on nyt suosittu ympäri maailmaa, ja myynti kasvaa vuosi vuodelta, kun ihmiset löytävät tämän herkullisen ja ihastuttavan juoman. Vaikka samppanjaa tulee vain pieneltä alueelta, tuottajia on monia, aina maailmanlaajuisesti kuuluisista taloista, kuten Dom Perignon, Moet & Chandon ja Taittinger, 19 000 vigneroniin, jotka tuottavat paljon pienemmässä (mutta ei vähemmän herkullisissa) mittakaavassa.
Samppanjalla on oma sanastonsa, etikettinsä ja erityinen paikka populaari- ja kulinaarisessa kulttuurissa. Tutustumme jäähdyttämisen (erittäin kylmän), kaatamisen (yksi tuuma, anna kuplien asettua, sitten kaksi kolmasosaa) ja juomisen (hitaasti) monimutkaisuuteen. Nosta korkki, täytä lasisi ja siemaile hitaasti läpi tämän iloisen juhlan sivut.
12×1,8×14,5cm. 192 sivua. Englanniksi.